sobota, 21 czerwca 2014

Naleśniki szpinakowe z musem waniliowo-malinowym

Malinowego szaleństwa ciąg dalszy, tym razem naleśniki szpinakowe z musem waniliowo-malinowym
naleśniki szpinakowe

Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 1 łyżka mąki pszennej
100 ml mleka
1 jajko
1 łyżeczka cukru
50 g szpinaku
1 łyżeczka oleju do smażenia

Mus waniliowo-malinowy
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
50 g serka mascarpone
maliny (wg uznania)
50 g ubitej śmietany 36%

Z mąki, mleka, jajka i łyżeczki cukru robimy ciasto na naleśniki, dodajemy zmiksowany szpinak, smażymy na naleśniki.
Oczywiście na większą porcję dajemy większą ilość składników.
Mus: serek mascarpone ucieramy z cukrem wanikiowym,ubitą śmietaną i na końcu dodajemy malinki,.Naleśniki zwijamy i zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na 1h do lodówki.
Życzę smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz